Στα πλαίσια του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” με την επίβλεψη των καθηγητριών Ταμπάκη Κωνσταντίνας και Μπιτζιμινούδη Ευαγγελίας μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν τοπικές μονάδες παραγωγής με στόχο να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας τοπικών προϊόντων. Χάρη στις επισκέψεις αυτές οι μαθητές βελτίωσαν τις γνώσεις τους στις μεθόδους παραγωγής, ενώ παράλληλα έμαθαν για τη σημασία της τοπικής παραγωγής και του σεβασμού στο περιβάλλον και την ποιότητα των τροφίμων. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους.
Συγκεκριμένα οι μαθητές του Γ1 και Γ2 μαζί με την κα Ταμπάκη, επισκέφτηκαν το Οινοποιείο Χατζησάββα. Εκεί παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και πληροφορήθηκαν για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με ένα οινοποιείο. Οι μαθητές συζήτησαν με τους υπεύθυνους και έθεσαν ερωτήματα που είχαν συζητηθεί στην τάξη.
Τα τμήματα Γ3 και Γ4 με την επίβλεψη των κ.Ταμπάκη και κ. Μπιτζιμινούδη επισκέφτηκαν το συσκευαστήριο τυροκομικών προϊόντων της εταιρείας Lactea Α.Ε.. Οι μαθητές είδαν από κοντά τη διαδικασία συσκευασίας, και ενημερώθηκαν και για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με μια τέτοια μονάδα.
Ελπίζουμε να μας δοθούν ευκαιρίες να πραγματοποιήσουμε κι άλλες τέτοιες επισκέψεις.
Βαθμολογία άρθρου
5 / 5. Αριθμός: 11